SLOVO REDAKCE

4. březen 2023 | Milí čtenáři, milí autoři,

Březnové OP.
V tichu tvé obrazovky
svítí anketa.

Jak jinak než autorským haiku můžeme začít březnové slovo redakce? Jak již japonská minimalistická forma napověděla, čeká nás totiž vyhlášení dalšího ročníku ankety o nejlepší povídky uplynulého roku. Doufáme, že vás tedy naladila do správně umělecké nálady a před samotným hlasováním si kandidátská díla ještě jednou osvěžíte 🙂 Přejeme hezké počtení!discobolos

V kategorii Romantika se nominovali: zmetek a jeho Čarodějnice, HRÁŠEK s Lapiduchem, Ianova Poslední první láska, Marcel a Vôňa a peleton uzavírá Dušan Bartoň a jeho Vzpomínky 10.

Kategorii Klasika letos opanovali: Isiris a Dv@ online, verze 2, Ag. s Džiu-džitsu, dále dexx07 a jeho Luiperd jag in die Donker, Mattův Můj nový spolubydlící Theo a také Vikys s Neznámým z baru.

Kategorii Tvrďárna reprezentují: HRÁŠEK a jeho Herna, Isiris s Hodinovým manželem, KinkyGay a Kluci z parku, P.Waits a jeho Motýl v síti, Mykes a Sprcha, trest, vášeň a nakonec De2nh4 a Žár a chlad.

Anketu stejně jako minulý rok uzavřou Romány, tentokrát od těchto tvůrců: Vanggerland – Marek a já, Isiris s visions_of_dream a jejich Opojení, black s Otoč sa k slnku, HonzaR. a Ragtime, Max Remotus a jeho Rytíři ze Zvonu a také Alianor s jeho Zkouškou ohněm.

Těšíme se na vaše hlasy a věříme, že váš favorit dostane frčku Povídka roku 2022. A pokud ne, tak to přece vůbec nevadí. Užijme si, že na OP nemusíme s nikým soutěžit a nic nikomu dokazovat. OP je prostě japonská zahrádka pohody 🙂

Vaše Redakce

Komentáře  

0 #4 Zapomenutá povídkaRedakce 2023-03-10 19:35
Tak se nám do ankety bohužel vloudila chyba a utekla nám jedna povídka, která měla být nominovaná v kategorii tvrďárny - Žár a chlad - takže se omlouváme a dodatečně ji tam přidáváme.
Citovat
0 #3 Odp.: Slovo redakce 61black 2023-03-05 16:05
Vážím si, že medzi nominované texty bola zaradená aj moja prvotina na OP. Pre mňa je víťazstvo to, že môj text je v spoločnosti takých príbehov ako je Zvon a Ragtime. Viem, že môj pančuškový príbeh nezíska viac ako jeden hlas. Všetko naviac bude pre mňa prekvapením. Pre mňa je úspech už to, že si Otočkári našli svoj okruh čitateľov.
Citovat
+6 #2 Odp.: Slovo redakce 61HonzaR. 2023-03-05 11:44
Stejně jako Hráška mě ty nominace potěšily. Díky, díky. A teda v některých kategoriích mám vážně těžké dilema, když tu vidím tolik mých oblíbených autorů .
Citovat
+6 #1 Odp.: Slovo redakce 61HRÁŠEK 2023-03-04 23:56
Děkuju za zařazení do soutěže. A fakt mne potěšilo, že hned dvakrát. Děkuju moc.
Citovat