• zmetek
  • kuscheltyp
Stylklasika
Datum publikace17. 1. 2019
Počet zobrazení3068×
Hodnocení4.19
Počet komentářů16

MARTIN

Nevím. Nevím, co dál. Já na něj prostě pořád myslím. Nedostanu ho z hlavy. Zase jsem si vytáh tu fotku třídy. Chvilku jsem přemýšlel, že si ho z ní vystřihnu a dám si ho do peněženky… Nakonec jsem si tu fotku nechal sjet v copy centru a zvětšit a Vladana si vystřihl z té kopie. Aspoň se na mě usmívá na fotce.

Myslel to vážně, když mě vyhodil a řek, ať se nikdy nevracím? Byl rozčílenej. Naštval jsem ho. Byl v afektu, to lidi někdy dělaj věci, kterejch potom litujou…

Vždyť předtím mi řek, že za ním můžu přijít, že se postará – že se postará o svoje lidi… Třeba už se uklidnil, možná toho i lituje. Vždyť říkal, že jsem dobrej, tak to třeba bude chtít znova…

Vlezl jsem do čtyřky úplně automaticky jako každej čtvrtek. Vystoupil jsem a pomalu se doplouhal do Zahradní. Chvilku jsem stál a koukal na zvonek – mám ho zmáčknout?

Nemám?

Zmáčknul jsem ho.

Zabzučení branky. Otevřel jsem a došoural se k hlavnímu vchodu. Vladan otevřel dveře a nevěřícně na mě koukal: „Co tu chceš, zmrde?“

Díval jsem se na něj a nebyl jsem schopnej ze sebe vypravit slovo, jen jsem se na něj koukal.

„Kurva, ty neumíš mluvit?“ Natáh ruku a strčil do mě, až jsem letěl pozpátku ze schodů a jen tak tak jsem to vyrovnal, abych sebou netřísk.

Nadech jsem se: „Promiň, Vladane, promiň, ale já… Jednou jsi řek, že když budu potřebovat, že můžu přijít… že se umíš postarat o svoje lidi…“

Díval se na mě, studeně, bez náznaku jakýkoli emoce: „Jo, o svý lidi se postarám. Ale tys nebyl můj člověk, tys byl moje kurva. Nic jinýho. Kurva na mrd. Navíc jsem ti snad jasně řek, ať táhneš a už se nevracíš! Nebo sis přišel nechat rozbít tu svou pihovatou držku?! Akorát by jí to prospělo…! Vypadni. Vypadni, zmrde jeden! K ničemu už nejseš dobrej…“

Otočil se, a když zavíral dveře, tak jsem ještě zaslechl: „Takovej mamrd, socka jedna…“

Slzy jsem polykal celou cestu domů.

 

VLADAN

Ten zmrd! Ta buzna anální! Ty vole, si sem přileze, kdy chce, jako by se nechumelilo. Somrovat o bůhvíco, kurvička moje bejvalá. Dobře, že bejvalá. Co kdyby se tu potkal s Renčou a ještě si vyškrábali oči? To by za to nestálo, pihovatá prdel ti dědice nedá, fakt ne, hele.

Jo, moh mi klidně sloužit, jestli tolik chtěl bejt se mnou, jenže si začal dělat nároky. Blbečka, co nepochopil, kde je jeho místo, musíš odříznout.

Rodina je důležitá. Nejdůležitější. Základ státu, ty vole. Proč ne, když stát jsem já :-D Budete se možná divit, ale já vždycky chtěl rodinu hodně velkou. Takovou vlastní rotu, který se dá velet :-)

Jako, jasně že jsem si dobře užil svý jedináčkovství, mít pozornost dospěláků ze všech stran a hlavně všechny jejich zdroje k dispozici, to je dost výhodnej stav věcí. A taky mnohem radši dělám samostatně – kolektivní školní aktivity mě vždycky dost sraly…

Ale někdy jsem se zasnil: nebylo by od věci mít dva tři bráchy! Mít s kým poměřovat síly, pěkně se navzájem vydusit a servat, když je ve vzduchu moc testosteronu. Anebo naopak vyrazit pod rouškou noci do ulic a jako nerozbornej tým dát nakládačku nějakýmu cizímu kreténkovi, nebo aspoň moct takhle ve více lidech dělat pořádnej kravál a převracet popelnice… A pak zdrhat před bengama a doma v noci po zhasnutí kecat o holkách a u toho pod peřinou honit a vědět, že bráchové mastěj taky…!

Takže rodinu já klidně co nejdřív, o svý lidi se fakt postarám. Nemyslím, že budu miminům utírat zadky, krmit to, patlat se s tím… Od čeho jsou ženský? To je ženská práce. Je mi jasný, že každý takový malý uřvaný hovno bude prvních deset dvanáct let hlavně překážet – a stát prachy. Fůru prachů. Ale ty já vydělám, tohle myslím tím postarat se. Je to holt nákladová stránka celý tý investice, nutný zlo.

Zato v těch čtrnácti patnácti, kdy většina lidí řeší, že se s dětma nedá mluvit… Kdyby dali aspoň klukům volnou ruku a ponoukli je víc k nějakýmu prvnímu byznýsku!

A tohle já už před sebou úplně vidím. Budu to do nich pod tlakem cpát už odmalička a v těch nácti to ponese první výsledky. Tohle můj otec dělal dobře. Všechna čest, fotříku!

Jo, můj fotr a rodina: v mládí si normálně dělal rodokmen, ještě se dá najít někde na půdě. Má jich tam víc, jeden je vývod z jeho rodů – jen přímý předci, takovej ten širokánskej vějíř, časově co nejdál dozadu.

Ale pak se taky zasek u některejch fakt plodnejch osudů a ty zas zkoumal naopak. Tomu se prej řiká rozrod: základ je týpek, nalevo napravo vedle něj srovnaný všecky jeho ženský, pod tím ty dva tucty fakanů, co s nima měl, jejich ženský a chlapi a z toho další děti a tak dál a furt až dodneška, kdy je takovejch potomků nejstaršího z Vladanů tři prdele. Kdy krásně vidíš, jak úplně obestíráme republiku i Ameriku…

Jako nechápu, kde vzal fotr morál se s tím celým srát, ale je opojný na jedný plachtě spatřit, kde všude (a taky čemu všemu) vládnou tvý vzdálený strejcové, o kterejch třeba ani nevíš! A v čem ti může tohle netušený impozantní impérium helfnout…!

Já zas, to mi bylo patnáct, jsem si jednou sed a napsal na papír, co všecko chci mít, co všecko si chci splnit a stihnout – a od tý doby podle toho jedu. Jestli i já mám vybudovat impérium, musím s tím přece začít brzo!

Stejně se proti jinejm veličinám byznysu strašně courám. Warren Buffett koupil první akcie, když mu bylo jedenáct. Jako jo, asi mu to tenkrát po právní stránce ještě kryli rodiče. Ale ve čtrnácti měl tisíc dolarů a udělal za ně první deal s pozemkama, který pronajímal farmářům o generaci starším. Amér je holt svobodná země; podnikat v ní může i takovejhle pinďour a hlavně – kolikrát to už od školky moc dobře ví.

No a nejlepší je rodinnej podnik. To tvrdil i starej Baťa, zakladatel: že i ten největší hajzl ve vlastní rodině vás okrade míň než nejpoctivější cizí člověk. A pro případ náhlý smrti, která přišla, nechal firmu u právníka parkovanou nic netušícímu bráchovi, kterej do tý doby zrovna schopnostma nevynikal – ale to už bylo jedno, převzal s prvotřídním love brandem i dost schopnej tým.

Pihovatej buzíček nikdy, nikdy, nikdy tvoje rodina nebude! Poslal jsem tu mrdku do hajzlu a nadobro spláchnul.

Renča prej musela na oslavu osmdesátin svý babky nebo co. Párkrát jsme si odpověděli přes mobil, ale jinak jsem dneska neměl do čeho píchnout, jestli mi rozumíte. Muhehehe!

Napadlo mě vytáhnout ten druhej delší díl zmrdíkova videa, co začal tak svůdným tanečkem á la Ariana Grande. Ale pak jsem si řek, že chci aspoň live přenos.

Šel jsem na seznamku, pro změnu do chatu.

volvomaster: drobnyho subika idealne zrzka neni podminkou na honeni a prikazy po skypu najdu???
ginger_ova: Já, Pane! Myslím, že jsem přesně to, co hledáte.
volvomaster: kolik ti je?
ginger_ova: 18 let, Pane. Jsem 165/52, rezavé vlasy, péro 15x3, ale Vás asi zajímá moje dupka, Pane…?
volvomaster: jo zmrde tohles uhod spravne!
ginger_ova: Posloužím Vám rád, Pane.
volvomaster: odkud ses cubko?
ginger_ova: OVA

A jo! Tak to je cajk, z druhýho konce republiky. Teda jestli nekecá. Ale tady nejspíš žádný prozrazení nehrozí.

volvomaster: tak pod pekne na kamerku zmrdiku! skypename volvoMSTR_19xxx
ginger_ova: Rozkaz! ^^

 

MARTIN

Mrdací a fackovací panák. K ničemu jinýmu nevhodnej. Na nic. Zbytečnej. Jen náhražka něčeho jinýho. Bezcennej. Budu někomu chybět?

Těžko… Ani si nevšimnou…

Zalovil jsem v šuplíku v koupelně. Máma tam má takový udělátko na tvrdou kůži na nohách. Je v tom taková malá, docela ostrá žiletka…

Napustil jsem si vanu teplou vodou. V teplý vodě prej krev líp teče a taky se v ní to krvácení jen tak nezastaví. Sakra, máma bude pěkně nadávat, že má všechno zasviněný.

To už je jedno.

Natáhl jsem se ve vaně. Po dlouhý době zase něco příjemnýho…

Vzal jsem žiletku. Jo, ten žlábek pod palcem, co se dá nahmatat tep. A někdo mi kdysi říkal, že se musí seknout podélně, ne napříč, to by se chytly šlachy a nešlo by to tak hluboko. Seknul jsem.

Ani to nebolelo.

Potopil jsem ruku pod vodu, která zčervenala krví, a zavřel jsem oči. Takovou dobu jsem nezažil chvíli klidu, uvolnění, smíření… nikdo už mi nic neudělá. Už bude pokoj. Pomalu jsem se propadal vědomím.

Ještě jsem zaslechl zarachocení zámku: „Martine, jsi doma?“

(Pokračování příště)

Hodnocení
Příběh: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (26 hlasů)
Vzrušení: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (24 hlasů)
Originalita: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (26 hlasů)
Sloh: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (24 hlasů)
Celkem: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (26 hlasů)

Autoři povídky

Celé jménoFilip
Věk0

Pozorovatel. Přemejšleč. Psavec. Stvoření plný paradoxů

Autor
Celé jméno-
Věk0

Pořád přemýšlím, jestli nejsem jen zbytečný člověk - zmetek. Tak se alespoň (většinou) snažím dělat jiným radost.

Autor

Nezapomeň napsat komentář, a podpořit tak další publikaci autora!

Komentáře  

0 #16 Odp.: Můj vladař – 11. Na dněkuscheltyp 2019-01-24 17:17
Cituji Jaachim H. T.:
Cituji Ficklip:
Když to teda máte hotový, tak do toho můžu kafrat a nic se nestane...

A tak! Jestli vám Martin neumře, tak mě ale naserete! (-:

Musím říct, že tohle bylo tak upřímně vyplivnuté, vystihující a shrnující Ficklipův postoj, až jsem z toho dostal 5minutový záchvat smíchu. :D

Jsem moc rád, že jsme ti přes to všechno (s Ficklipovou komentátorskou dopomocí) přece jen smíchem prodloužili život;)

Cituji zmetek:
Cituji Ficklip:
Když to teda máte hotový, tak do toho můžu kafrat a nic se nestane...

A tak! Jestli vám Martin neumře, tak mě ale naserete! (-:

Kdyby umřel, vyprávěl by to?

Nehledě na zmetkovu přísně logickou repliku: a to by sis jako fakt přál, jo? Když neudržíš slzy u některých (tvrdších, ale přece) pohádek? No tak... v koutku duše sis, pokud už jsi neměl o Martinovi moc velký mínění a tudíž ani strach o něj, snad přece jen přál, aby to jakž takž dobře dopadlo, ne? ;)
Citovat
+3 #15 Odp.: Můj vladař – 11. Na dnězmetek 2019-01-24 05:32
Cituji Ficklip:
Když to teda máte hotový, tak do toho můžu kafrat a nic se nestane...

A tak! Jestli vám Martin neumře, tak mě ale naserete! (-:

Kdyby umřel, vyprávěl by to?
Citovat
+1 #14 Odp.: Můj vladař – 11. Na dněJaachim H. T. 2019-01-23 23:11
Cituji Ficklip:
Když to teda máte hotový, tak do toho můžu kafrat a nic se nestane...

A tak! Jestli vám Martin neumře, tak mě ale naserete! (-:

Musím říct, že tohle bylo tak upřímně vyplivnuté, vystihující a shrnující Ficklipův postoj, až jsem z toho dostal 5minutový záchvat smíchu. :D
Citovat
+2 #13 Už jsem vám to vymyslil!Ficklip 2019-01-23 22:58
Když to teda máte hotový, tak do toho můžu kafrat a nic se nestane...

A tak! Jestli vám Martin neumře, tak mě ale naserete! (-:
Citovat
+2 #12 Odp.: Můj vladař – 11. Na dnězmetek 2019-01-19 16:00
[kuscheltyp: b]Btw, tisíce oprav a úprav obvykle dělávám veden logikou příběhu, ne už tolik tím, kdyby "lidi řikali, že to má bejt větší porno" a nebo právě "že to nemá bejt tak hnusný", když ta základní story prostě taková je. (Kolega od zet by možná byl o fous tvárnější, pokud jde o to vyhovět lidem: napsal mi k vůli mystery příběh, čímž jsem poctěn ještě teď, je ochotný pokračovat s hrdiny, které jsme si oblíbili, třebaže Níťu nejspíš na začátku plánoval jako jednodílku..., ale taky by hádám nešel přes svý hranice.)

O tom, že bych nešel přes své hranice, víš. Měli jsme o tom diskuzi o té pasáži s kotětem, kterou jsme tam nakonec nedali, protože já bych jí neskousl ani za sebe, ani za svou postavu.
To, že jsem pokračoval s Nítěnkou, nebylo ani tak proto, abych vyhověl, spíš proto, že jsem byl upozorněn na potenciál postav a měli jste pravdu. Teda doufám. :lol:
Citovat
+3 #11 Odp.: Můj vladař – 11. Na dněkuscheltyp 2019-01-19 15:06
Cituji Miky:
Uznávám, že některé kapitoly ze série byli i na mě trochu mimo, ale přesto musím napsat - mě se to líbí! A možná o to víc teď, s takovým jakože odstupem, kdy člověk už pomalu vidí celý kontext, a to co se ve Vladanovi nejspíš děje. Ani do jedné z postav se nedokážu úplně vcítit, ale zatímco na začátku mě to trochu odrazovalo, tady v tomto bodě příběhu se mi to začíná naopak líbit. Takovej náhled do hlavy někomu kdo to má zase úplně jinak. :)

Jsem rád za tohle hodnocení. Poskládávají-li se právě teď před tvýma očima motivace aktérů, začíná-li ti to dávat smysl, tak jsme to přes "krutost vyprávění pro někoho až nepřijatelnou" nenapsali z hlediska stavby úplně špatně... viď, zmetkoune? ;)
Citovat
+2 #10 Odp.: Můj vladař – 11. Na dněkuscheltyp 2019-01-19 14:55
Cituji Jaachim H. T.:
(DISCLAIMER: JHT je rozrušen ze zkouškového a sebemenší stresová situace odpoutává z řetězu, takže aktuální výlevy neberte prosím moc vážně. Děkuji.)

Okej, teď vážně. Dost, prosím, dost. Já mám vaši tvorbu opravdu rád, je kvalitní, poutavá, originální, propracovaná, ale tohle už mi připadá, jako by někdo vzal fialovou a oranžovou a snažil se nich umíchat zelenou. Tlak i tep mi u povídky už lítá nahoru a dolů a jediné, co mě napadá, když to čtu, je, jak moc se zase na konci vytočím naseru, až to dočtu, protože tohle fakt už není dobrý. Vzbuzuje to ve mně až cholerický tantrum, kdy mám chuť něco rozbít.
Jdu na OP, abych se potěšil z toho, co si nového přečtu, ale vidím nový díl Vladaře a vracím se obratem ke skriptům z Lineární algebry dokazovat elementární úpravy v determinantu (a to je co říct, že zde přítomní matfyzáci?).
Nejvíce mě na tom žere fakt, že jste vy dva, píšíce svá díla na 1000 pokusů a úprav, poslali dlouhou hotovou sérii do éteru bez průběžných úprav podle ohlasů... ale je nutno připustit, že možná jsem jenom já ten "nepřizpůsobivý".

Entschuldigung, aber es ist nicht ganz mein Fall.
Anteeksi, mutta se ei ole minun asiani.

Jášo, ve zkouškovým Vladaře asi opravdu radši nečti, když s tebou takhle mává. Držím Ti s lineární algebrou i u dalších zkoušek všechny svý palce! (Jo a pokud patříš k těm z nás, co "nedokážeme nečíst", pak alespoň o tom tě můžu ujistit, že příští týden série končí. A třeba zrovna tam přijde tvý smíření s Vladařem.)

Btw, tisíce oprav a úprav obvykle dělávám veden logikou příběhu, ne už tolik tím, kdyby "lidi řikali, že to má bejt větší porno" a nebo právě "že to nemá bejt tak hnusný", když ta základní story prostě taková je. (Kolega od zet by možná byl o fous tvárnější, pokud jde o to vyhovět lidem: napsal mi k vůli mystery příběh, čímž jsem poctěn ještě teď, je ochotný pokračovat s hrdiny, které jsme si oblíbili, třebaže Níťu nejspíš na začátku plánoval jako jednodílku..., ale taky by hádám nešel přes svý hranice.)

Není to snad kašlání na city p.t. čtenářstva, když zopakuju svou oblíbenou větičku: Příběh je tu šéf. (Pak tu je autor, který mu slouží, snaží se ideu nezničit... a čtenáři jsou potom tím koncem, který korunuje dílo, ti mají právo na všechno: autora hladit, zvát na véču, slibovat mu sex -a nebo slibovat, že po něm nebudou chtít sex-, nebo ho tvrdě zkritizovat, nadávat mu a spílat... :-D)
Citovat
+1 #9 Odp.: Můj vladař – 11. Na dněkuscheltyp 2019-01-19 14:14
Cituji Liem:
Vím, že to sem asi nepatří, ale... Nejdou mi zadávat body, nevím proč? To jsem tu jediný? Možná mám starý windows?

Zmiňovals to tu už ty, ale psal o tom i někdo další. Možná je to věcí nedostatečných (a nebo i příliš nových?) aktualizací. Když to nevidím, těžko poradím. Zkus si to nějak zkontrolovat (blbnou ti i jiný weby? seká se ti prohlížeč často? atd. btw, co hardware - nemáš třeba zaseklou klávesnici nebo zespoda nějaký bordel na myši? to tě nepodceňuju, někdy sám nezapnu plotýnku a divim se, proč se na tý pánvi nic neděje.. ) nebo říct někomu ve svém okolí, kdo je hlavně asi na sw machr, teda pokud se nebudeš před dotyčným stydět/potřebovat zrovna tuhle četbu zapírat. Nanejvýš abys zkusil mail redakci, jakou konfiguraci čeho to chce, aby mohl být zážitek ze čtení OP úplný.
Citovat
+1 #8 Odp.: Můj vladař – 11. Na dněFicklip 2019-01-19 12:50
Cituji zmetek:
Jaachime, příběh jsme poslali hotový právě proto, aby nás to nenutilo přizpůsobovat se. A taky jsme si ho nejdřív nechali pár týdnů odležet, abychom zjistili, jak působí zpětně na nás. Už při psaní bylo pár věcí, které jsme tam nakonec nedali, protože to bys asi skutečně začal demolovat okolí. A mimochodem, Tvá reakce je jedna z těch, ve které jsme trochu doufali. Všechny příběhy nejsou hezké, ani v životě ne. A svině, které bez skrupulí dostanou člověka na dno, ty jsou pořád.

Toe škoda, já to chci kompletní! "Muhehe! :-D"
Citovat
+2 #7 Odp.: Můj vladař – 11. Na dněFicklip 2019-01-19 12:49
Cituji Jaachim H. T.:
(DISCLAIMER: JHT je rozrušen ze zkouškového a sebemenší stresová situace odpoutává z řetězu, takže aktuální výlevy neberte prosím moc vážně. Děkuji.)

Okej, teď vážně. Dost, prosím, dost. Já mám vaši tvorbu opravdu rád, je kvalitní, poutavá, originální, propracovaná, ale tohle už mi připadá, jako by někdo vzal fialovou a oranžovou a snažil se nich umíchat zelenou. Tlak i tep mi u povídky už lítá nahoru a dolů a jediné, co mě napadá, když to čtu, je, jak moc se zase na konci vytočím naseru, až to dočtu, protože tohle fakt už není dobrý. Vzbuzuje to ve mně až cholerický tantrum, kdy mám chuť něco rozbít.
Jdu na OP, abych se potěšil z toho, co si nového přečtu, ale vidím nový díl Vladaře a vracím se obratem ke skriptům z Lineární algebry dokazovat elementární úpravy v determinantu (a to je co říct, že zde přítomní matfyzáci?).
Nejvíce mě na tom žere fakt, že jste vy dva, píšíce svá díla na 1000 pokusů a úprav, poslali dlouhou hotovou sérii do éteru bez průběžných úprav podle ohlasů... ale je nutno připustit, že možná jsem jenom já ten "nepřizpůsobivý".

Entschuldigung, aber es ist nicht ganz mein Fall.
Anteeksi, mutta se ei ole minun asiani.

Takže povídka plní účel. Proč doufat v hapyend? Jenže on zjistí, že píchal nějakého bratránka a já už pudu fakt zkouknout aspoň jeden díl Ažúrový zahrady...
Citovat
+2 #6 Pro JHTzmetek 2019-01-19 12:36
Jaachime, příběh jsme poslali hotový právě proto, aby nás to nenutilo přizpůsobovat se. A taky jsme si ho nejdřív nechali pár týdnů odležet, abychom zjistili, jak působí zpětně na nás. Už při psaní bylo pár věcí, které jsme tam nakonec nedali, protože to bys asi skutečně začal demolovat okolí. A mimochodem, Tvá reakce je jedna z těch, ve které jsme trochu doufali. Všechny příběhy nejsou hezké, ani v životě ne. A svině, které bez skrupulí dostanou člověka na dno, ty jsou pořád.
Citovat
+2 #5 Hoď se do kliduFull.of 2019-01-19 12:18
Jaachime, klid, nestresuj se ;-) Jak se říká: hoď se do klidu, fofrem, fofrem, fofrem, hoď se do klidu. O nic nejde, všechno dáš a stres je zbytečnej.
Citovat
+1 #4 Odp.: Můj vladař – 11. Na dněLiem 2019-01-19 12:16
Vím, že to sem asi nepatří, ale... Nejdou mi zadávat body, nevím proč? To jsem tu jediný? Možná mám starý windows?
Citovat
+4 #3 Ei.Jaachim H. T. 2019-01-19 11:39
(DISCLAIMER: JHT je rozrušen ze zkouškového a sebemenší stresová situace odpoutává z řetězu, takže aktuální výlevy neberte prosím moc vážně. Děkuji.)

Okej, teď vážně. Dost, prosím, dost. Já mám vaši tvorbu opravdu rád, je kvalitní, poutavá, originální, propracovaná, ale tohle už mi připadá, jako by někdo vzal fialovou a oranžovou a snažil se nich umíchat zelenou. Tlak i tep mi u povídky už lítá nahoru a dolů a jediné, co mě napadá, když to čtu, je, jak moc se zase na konci vytočím naseru, až to dočtu, protože tohle fakt už není dobrý. Vzbuzuje to ve mně až cholerický tantrum, kdy mám chuť něco rozbít.
Jdu na OP, abych se potěšil z toho, co si nového přečtu, ale vidím nový díl Vladaře a vracím se obratem ke skriptům z Lineární algebry dokazovat elementární úpravy v determinantu (a to je co říct, že zde přítomní matfyzáci?).
Nejvíce mě na tom žere fakt, že jste vy dva, píšíce svá díla na 1000 pokusů a úprav, poslali dlouhou hotovou sérii do éteru bez průběžných úprav podle ohlasů... ale je nutno připustit, že možná jsem jenom já ten "nepřizpůsobivý".

Entschuldigung, aber es ist nicht ganz mein Fall.
Anteeksi, mutta se ei ole minun asiani.
Citovat
+2 #2 Odp.: Můj vladař – 11. Na dnězmetek 2019-01-19 10:44
Cituji Miky:
Uznávám, že některé kapitoly ze série byli i na mě trochu mimo, ale přesto musím napsat - mě se to líbí! A možná o to víc teď, s takovým jakože odstupem, kdy člověk už pomalu vidí celý kontext, a to co se ve Vladanovi nejspíš děje. Ani do jedné z postav se nedokážu úplně vcítit, ale zatímco na začátku mě to trochu odrazovalo, tady v tomto bodě příběhu se mi to začíná naopak líbit. Takovej náhled do hlavy někomu kdo to má zase úplně jinak. :)

Díky, o to jsme se taky snažili :-)
Citovat
+5 #1 DobréMiky 2019-01-18 21:14
Uznávám, že některé kapitoly ze série byli i na mě trochu mimo, ale přesto musím napsat - mě se to líbí! A možná o to víc teď, s takovým jakože odstupem, kdy člověk už pomalu vidí celý kontext, a to co se ve Vladanovi nejspíš děje. Ani do jedné z postav se nedokážu úplně vcítit, ale zatímco na začátku mě to trochu odrazovalo, tady v tomto bodě příběhu se mi to začíná naopak líbit. Takovej náhled do hlavy někomu kdo to má zase úplně jinak. :)
Citovat